Artikeln publicerades 14 december 2021

Första versionen av ny portal för att söka företagsinformation lanserad

Bolagsverket lanserar nu den första versionen av den nya tjänsten Sök företagsinformation. Den nya tjänsten ger en samlad ingång för den som söker information om företag, föreningar och personer från Bolagsverkets register.

Bolagsverket har nu släppt den första versionen av Sök företagsinformation, som kommer att bli en samlad ingång för den som söker information om företag, föreningar och personer från Bolagsverkets register. Den nya tjänsten kommer på sikt att ersätta Bolagsverkets andra tjänster för information och gör det enklare att till exempel hitta årsredovisningar, protokoll eller företrädaruppdrag från Bolagsverkets register.

– Den nya tjänsten gör det enklare för kunderna att hitta den informationen de söker genom en samlad tjänst, säger Mathilda Björck, enhetschef för informationsförsörjning på Bolagsverket. Vi har tidigare haft flera tjänster som har kunnat användas för att få information om företag och föreningar, och det har upplevts otydligt. Det avhjälper vi nu genom en tjänst för alla typer av förfrågningar, dessutom med ett modernare gränssnitt och fullt tillgänglighetsanpassat.

I den första versionen av tjänsten finns elektroniska bevis för företag tillgängliga. Under 2022 kommer fler funktioner att läggas till och i takt med det avvecklas andra tjänster så som Sök företagsfakta, Beställ produkter och Näringslivsregistret.

I Bolagsverkets register finns information om över 1 000 000 företag och föreningar. Varje år registreras nästan 50 000 nya aktiebolag och över 700 000 årsredovisningar skickas in. Informationen fyller en viktig funktion i och om svenskt näringsliv.

– Det ska vara enkelt att komma åt informationen i våra register och då behöver vi presentera den på ett enkelt sätt, säger Mathilda Björck. Att ta del av information om ett företag eller person är en viktig del i att exempelvis veta att man gör affärer med en trovärdig motpart.

Sök företagsinformation hittar du på foretagsinfo.bolagsverket.se Länk till annan webbplats..

Mer information lämnas gärna av:

Stefan Tärnhuvud
Pressansvarig
073-181 60 04
stefan.tarnhuvud@bolagsverket.se