Erik Janzon blir ny rättschef på Bolagsverket

Erik Janzon, nuvarande rättschef på E-hälsomyndigheten, blir Bolagsverkets nye rättschef och tillträder under våren 2021.


Erik Janzon tillträder som ny rättschef på Bolagsverket. Han kommer närmast från E-hälsomyndigheten där han också haft rollen som rättschef. Erik har en bred erfarenhet från offentlig sektor och har tidigare arbetat på Försäkringskassan, Datainspektionen, Arbetsmiljöverket och Inspektionen för socialförsäkringen. Erik är ledamot i DIGG:s rådgivande organ och även i eSams juridiska expertgrupp och har tidigare varit utredningssekreterare i den parlamentariskt sammansatta Integritetskommittén.

– Jag är glad att Erik Janzon kommer till oss på Bolagsverket. Det är en person med stark bakgrund som kommer att tillföra mycket erfarenhet och djup kompetens som är värdefull för Bolagsverkets strategiska förflyttning, säger generaldirektör Annika Stenberg.

– Jag ser mycket fram emot att få arbeta med Bolagsverkets viktiga samhällsuppdrag och intressanta rättsfrågor och att få lära känna alla mina blivande kollegor, säger Erik Janzon.

För mer information, kontakta Bolagsverkets presstjänst.

Pressansvarig
Stefan Tärnhuvud
073-181 60 04
stefan.tarnhuvud@bolagsverket.se