Om webbplatsen

Vårt mål är att webbplatsens innehåll ska vara tillgängligt för så många som möjligt, oavsett teknisk utrustning eller eventuell funktionsnedsättning.

Webbläsare

Vi rekommenderar den senaste versionen av någon av de vanligaste webbläsarna – Microsoft Edge, Microsoft Edge Chromium, Google Chrome, Safari och Mozilla Firefox. Vi har byggt webbplatsen i enlighet med gällande standarder, i stället för att anpassa den efter felaktigheter och brister i specifika webbläsare.

Våra webbsidor och e-tjänster fungerar också i de flesta andra webbläsarna och operativsystemen, men vi har tyvärr ingen möjlighet att ge tekniskt stöd vid eventuella problem när du använder dem.

Från och med 1 juni 2021 slutar vi att stödja webbläsaren Internet Explorer vilket innebär att du som använder den kan uppleva att webbplatsen inte fungerar som den ska.

Anpassad formgivning

I moderna webbläsare och mobila enheter anpassar sig formgivningen efter fönstrets eller displayens storlek så långt som möjligt. Äldre webbläsare visar en mindre responsiv design där du kan behöva skrolla i sidled i ett smalt fönster.

Om du använder webbläsarens funktion för att zooma eller ändra teckenstorleken anpassar sig formgivningen efter den nya inställningen.

Webbplatsen och IPv4 respektive IPv6

Den här webbplatsen (bolagsverket.se) stöder IPv4 och IPv6 sedan 2016.

Utskrift

Vi har ingen separat utskriftsversion av webbplatsen, utan alla sidor är ”utskriftsvänliga”. Återigen får du bäst resultat med en modern webbläsare.

Länkar i nya fönster eller tabbflikar

Vi överlåter till dig som användare att bestämma om länkar ska öppnas i nya fönster eller tabbflikar. Handgreppen varierar mellan olika webbläsare, men vanliga varianter är att hålla ned Skift- eller Ctrl-tangenten, eller båda, samtidigt som du klickar på länken.

Tangentbordsnavigering

Sidans innehåll har en logisk ordning för att underlätta för dig som navigerar med tangentbordet i stället för en mus.

JavaScript och insticksprogram

Webbplatsen kräver normalt inte stöd för JavaScript eller insticksprogram (plug-ins) i webbläsaren. Undantaget är videofilmer i äldre webbläsare, där du behöver ha stöd för JavaScript och Flash för att kunna se filmerna.

Om webbläsaren har stöd för JavaScript får du tillgång till några användbara – men inte kritiska – funktioner,  exempelvis lyssnafunktion.

Personuppgifter på webbplatsen

Bolagsverket är personuppgiftsansvarig för behandlingen av personuppgifter på webbplatsen.

Tillgänglighet

Vi har tillgänglighetsutlåtanden för våra externa webbplatser, tjänster och appar.

Vi använder kakor

Bolagsverkets webbplats använder kakor (cookies). Du som besöker en webbplats som använder kakor måste enligt lag få information om att webbplatsen innehåller kakor, vad de används till och hur du kan välja bort dem.

Upphovsrätt

Informationsmaterialet på Bolagsverkets webbplats får användas fritt, bara källan anges. Bolagsverket är upphovsman, om inget annat anges. Materialet får dock inte behandlas på sådant sätt att Bolagsverket kan misskrediteras eller missuppfattas. Läs mer på sidan Upphovsrätt.

Länka till oss

Om du vill länka till bolagsverket.se är du välkommen att göra det. Bolagsverket ansvarar givetvis för den information som finns på bolagsverket.se. Om informationen kopieras och presenteras i någon annan form eller på en annan webbplats kan Bolagsverket inte längre ansvara för att den är korrekt.