Vi välkomnar nya handläggare

Nyföretagandet går fortsatt uppåt och handläggningstiderna på Bolagsverket har som en konsekvens därför ökat. Vi har nu fått efterlängtad förstärkning för att möta det ökade trycket. Tio handläggare har fått tillsvidareanställning och i slutet av april startade de sin introduktion och utbildning.

Många välkomnanden

– Vi är jätteglada över den här förstärkningen, de nyanställda är verkligen efterlängtade. Det känns som ett härligt och kompetent gäng. De är erfarna i yrkeslivet och jag har en tro och stor förhoppning att det ska gå bra för dem hos oss och att de ska känna sig välkomna, säger sektionschef Monica Henriksson.


Här är några av Bolagsverkets nyanställda handläggare som började i april 2021.

Kommer att granska företagsnamn

Handläggarna inleder med tre veckors grundutbildning. När de sedan börjar jobba med "riktiga" ärenden kommer mer erfarna handläggare att slutkontrollera ärendena och återkoppla för att ge tips och råd. Utbildningen byggs på allt eftersom med bolagsordningsändringar och nybildningsärenden innan de påbörjar utbildning i granskning av företagsnamn.

Handläggare och handläggningstider

Vi har sedan tidigare omkring 110 handläggare som arbetar med företagsnamn. Se artikeln Dags att välja företagsnamn? Handläggarna ger dig de bästa tipsen

Läs även artikeln Fortsatt högt nyföretagande under 2021 – Högt tryck på registreringsverksamheten på Bolagsverket