Artikeln publicerades 27 december 2021

Mina ombud vidare i europeisk digitaliseringstävling

I sista minuten skickade Michelle Ludovici och Ingemar Öhrner in en nominering för Bolagsverkets tjänst Mina ombud till den europeiska tävlingen för digitaliseringslösningar inom offentlig sektor, Tech for Government Pitch. "We were really impressed by Mina ombud" blev responsen, och nu ska Mina ombud presenteras för en tävlingsjury i Paris i januari 2022.

2022 innehas ordförandeskapet i EU av Frankrike och en av aktiviteterna under året är en tävling som heter Tech for Government. I tävlingen kan digitaliseringslösningar utvecklade för offentlig sektor nomineras och som bedöms ha stor potential. Efter ett sent tips om att delta i tävlingen skickades en nominering för Mina ombud in under nomineringstidens sista dag, och nomineringen gillades av tävlingsledningen. Mina ombud gick vidare att presenteras inför en jury i Paris i början av 2022.

Överraskade och glada

– Vi är överraskade och självklart jätteglada, säger Michelle Ludovici, verksamhetsutvecklare på Bolagsverket som tillsammans med Ingemar Öhrner arbetar med tjänsten. Vi fick ett sent tips från DIGG att anmäla oss till tävlingen och gjorde det sista dagen. Mina ombud föll tydligen tävlingsledningen i smaken som skrev "We were really impressed by the project Mina ombud" och nu ska vi presentera Mina ombud i Paris. Vem hade trott det?

Visas för digitaliseringsexperter

I Paris ska Mina ombud "pitchas" under max sju minuter inför en jury bestående av europeiska experter inom digitalisering. Endast ett lag per medlemsstat får möjligheten att presentera sin digitaliseringslösning, och en bra insats inför juryn kan leda till en sista pitch i Strasbourg inför 27 ministrar inom offentlig förvaltning.

– Det är väldigt spännande och ett kvitto på att Mina ombud är en tjänst som fyller ett behov. Vi ser väldigt mycket fram emot att delta!

En tjänst för digitala fullmakter

Mina ombud, som lanserades som testbädd i början av 2021, är en tjänst för digitala fullmakter. Tjänsten bedöms ha stor potential när efterfrågan att företräda någon digitalt ökar. Vi håller självklart tummarna för Mina ombud i Paris!

Mina ombud - när en person behöver företräda någon annan i en digital tjänst

Läs mer om Mina ombud.