Semestertider är högsäsong för bedragare

Sommar och semester brukar traditionellt sett vara högsäsong för bedragare. Därför vill vi påminna dig om att vara vaksam på oseriösa telefonförsäljare som säger att de ringer från Bolagsverket och vill sälja tjänster.

Bolagsverket har fått kännedom om att företagare har blivit kontaktade per telefon av personer som utger sig för att de ringer från Bolagsverket. De säljer bevakning mot en kostnad som ska skydda dig och ditt företag mot exempelvis företagskapning.


Bolagsverket ringer aldrig och säljer tjänster till dig som kund

Viktigt att känna till är att Bolagsverket aldrig ringer till dig och säljer tjänster. Dessa samtal kommer inte från Bolagsverket.

Kontakta polisen

Om du upplever att du blivit utsatt för bedrägeri eller bedrägeriförsök ska du kontakta polisen och göra en anmälan.

Håll gratis koll med Bolagsverkets app och en digital brevlåda

Med Bolagsverkets app och en digital brevlåda håller du enkelt och gratis koll på ditt företag var du än är. Du får en notis direkt i mobilen och ett säkert meddelande i din digitala brevlåda så fort vi har tagit emot ett ärende för ditt företag. Det gör att du tidigt kan upptäcka ett misstänkt kapningsförsök, agera snabbt och förhindra registrering av felaktiga uppgifter.

Ladda ner Bolagsverkets app

Skaffa en digital brevlåda

Varningslistan från Svensk Handel

Ett annat bra tips för dig som företagare är att hålla koll på Varningslistan hos Svensk handel. Varningslistan varnar för bluffakturor, företag med oseriösa försäljningsmetoder och för erbjudanden eller utskick som kan uppfattas som vilseledande.

Svensk handels varningslista Länk till annan webbplats.