Livesändning 8 oktober – Innovation i samverkan

Torsdagen den 8 oktober 2020 kl. 10-11, som en programpunkt på innovationsveckan, livesänder vi ett seminarium från Bolagsverket: Innovation i samverkan. Häng med du också!

För att skapa långsiktiga lösningar som fungerar är det viktigt med samverkan över organisationsgränserna. Vi kommer beskriva hur vi ser på ämnet och bland annat ta upp utmaningen att som myndighet samverka med privata aktörer och behovet av tydliga standarder för att skapa transparenta och breda lösningar. De pågående uppdrag vi kommer prata om är Företagsdatalabbet och Testbädd för behörigheter.

Företagsdatalabbet

Bolagsverkets och andra myndigheters företagsdata är en värdefull tillgång för samhället som kan användas mer och bättre än idag. Företagsdatalabbet Länk till annan webbplats. är en plattform där vi genom att göra företagsdata, API:er och verktyg tillgängliga vill göra det möjligt att utveckla nya, smarta lösningar som skapar nytta för både företag och samhälle.

Testbädd för behörigheter

I takt med att digitaliseringen i samhället ökar, ökar också behovet av att företag och fysiska personer kan ta hjälp i de tjänster som växer fram. Då behövs en enkel och säker lösning för att utse ombud som kan företräda andra i digitala tjänster. Vi beskriver det pågående arbetet och hur du kan vara med och bidra till en lösning som skapar nytta för många. På sidan Mina ombud kan du läsa mer.

Så deltar du

Ingen föranmälan krävs. En länk till seminariet kommer att publiceras på vår programsida på innovationsveckans webbplats Länk till annan webbplats. samma dag som sändningen sker. Vi kommer att sända via Zoom och det finns möjlighet att ställa frågor till deltagarna i vår panel. Har du inte Zoom installerat kan du se seminariet i din webbläsare.