Artikeln publicerades 17 juni 2022

Bolagsverket lånar ut medarbetare för att stötta företagare i kristider

Bolagsverket planerar att 27 medarbetare från och med april 2020 ska assistera Tillväxtverket i deras uppdrag att hantera arbetsgivares ansökan om bidrag för korttidsarbete. Bolagsverket är glada att få göra en insats som är viktig både för företagen och för samhället genom att låna ut medarbetare som ska förstärka inom både handläggning och telefoni.

Bolagsverket med flera myndigheter utför från den 7 april 2020 arbetsuppgifter åt Tillväxtverket. Det gäller handläggning av arbetsgivares ansökan om bidrag för korttidsarbete (tidigare kallat korttidspermittering) samt telefoni. Bolagsverket har många professionella handläggare och planen är att 27 medarbetare kommer att arbeta med dessa ansökningar på heltid.

– Det är en viktig insats för företagarna och samhällsnyttan är stor. Det är många företag som kan ansöka om detta stöd och på så sätt stötta sin personal, säger generaldirektör Annika Stenberg. Vi ska lösa detta tillsammans i Sverige och tillsammans här på Bolagsverket. Vi vill bidra till att skapa förutsättningar för enskilda personer att klara vardagsekonomin i dess svåra tider.

Den prioriterade insatsen kan komma att innebära något längre handläggningstider för våra övriga ärenden och något längre svarstider för service på telefon.

Från och med den 7 april 2020 kan företagare lämna in sina ansökningar till Tillväxtverket. Läs mer om korttidsarbete på Tillväxtverkets webbplats:

Frågor och svar om korttids­arbete­­ (Tillväxtverket) Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.

Information om Bolagsverkets handläggningstider:

Våra handläggningstider