Nyhetsarkiv

På den här sidan ser du våra senaste nyheter. I menyn finns alla tidigare nyheter sorterade årsvis.

 • Nya regler för aktiebolag och filialer från den 1 augusti 2022

  De regler som trädde i kraft den 1 augusti 2022 har tagits in i ibland annat aktiebolagsförordningen och filialförordningen. Här kan du läsa mer om vad bestämmelserna innebär.
 • Erik Janzon från Bolagsverket utsedd till statlig utredare för offentliga aktörers delning av data

  Detta beslutades av regeringen torsdag den 14 juli 2022 och meddelades samma dag vid en pressträff med energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar. Utredningsdirektivet syftar till att stärka Sveriges förmåga till en ökad digitalisering. Utredningen ska pågå i 15 månader mellan 15 september 2022 till 15 december 2023.
 • Snabb handläggning vid nybildning av aktiebolag

  Torsdagen den 30 juni 2022 fattade regeringen beslut om nya förordningar vars innehåll har sitt ursprung i EU -direktiv om ändringar i bolagsrätten. Dessa förordningar påverkar Bolagsverkets arbete och service till näringslivet i Sverige och övriga EU-länder.
 • Maskinell handläggning ger kortare väntetider på Bolagsverket

  Det händer mycket på Bolagsverket och vi presenterar nu flera it-nyheter som förenklar vardagen för många företagare. Vad sägs om fler sökbara register på webben, webbplatsen Mina ombud och snabbare registrering av ändringar i bolagsordningar.
 • Bolagsverket har fått ett nytt regeringsuppdrag

  Regeringsuppdraget innebär att Bolagsverket tillsammans med andra myndigheter ska bistå Myndigheten för digital förvaltning (Digg) i arbetet som kan ske för digitala plånböcker inom EU .
 • Bolagsverket deltog vid EBRA-konferensen

  Förra veckan deltog representanter från Bolagsverket på EBRA-konferensen i Madrid. EBRA (European Business Registry Association) har medlemmar från Europas organisationer för företagsregistrering och på konferensen diskuterades bland annat ekonomisk brottslighet och digital transformation som båda är viktiga frågor för Bolagsverket.
 • Erbjudande om att avveckla näringsverksamhet kommer inte från Bolagsverket

  Vi har under maj och juni 2022 blivit kontaktade av företagare som har fått brev med ett ”erbjudande” att mot en avgift avveckla företagets näringsverksamhet.
 • Bolagsverket fick besök från Ghanas registreringsmyndighet

  Den 31 maj–1 juni hade Bolagsverket besök av en delegation från Ghanas registreringsmyndighet. Sverige är ett av tre länder de besöker på rekommendation från Världsbanken. Syftet med besöket var att lära sig mer om Bolagsverkets verksamhet för att ta ytterligare ett steg i att utveckla tjänster med kundernas behov i centrum.
 • Bolagsverket blir beredskapsmyndighet

  Regeringen presenterade förra veckan en historisk myndighetsreform för utvecklingen av civilförsvaret. Syftet är att stärka landets motståndskraft under fredstida krissituationer, höjd beredskap och krig. Bolagsverket blir en beredskapsmyndighet inom sektorn för försörjning av grunddata från och med 1 oktober 2022.
 • Digital hållbarhet inom offentlig förvaltning

  Hur kan man arbeta och förstå digital hållbarhet inom offentlig sektor? Det är forskningsfrågan som Fredrik Högberg har arbetat utifrån under sitt examensarbete hos oss. Fredrik studerar industriell ekonomi vid Mittuniversitetet och till sommaren blir han färdigutbildad civilingenjör.