Verksamhetsutveckling i fokus för Joakim

Joakim är chef på rättsenhet 1. På Bolagsverket bidrar han bland annat i arbetet med att öka digitaliseringsgraden. Han brinner för verksamhetsutveckling och för att göra det lättare för myndigheter att byta information med varandra.

– När jag såg Bolagsverkets annons kände jag direkt att det här känns riktigt spännande och jag har inte ångrat mig en sekund att jag hoppade på tåget, berättar Joakim. Det passar mig perfekt att jobba på en myndighet som inte är allt för stor och har korta beslutsvägar. Här är det också en behändig storlek på rättsavdelningen vilket gör att vi kan ha ett nära samarbete både bland avdelningens medarbetare och den övriga verksamheten.

Vill förbättra utbyte av information mellan myndigheter

Vilka frågor är extra viktiga för dig i din roll på Bolagsverket?

– Resan mot ökad digitalisering är särskilt intressant och spännande för mig att få bidra till eftersom jag är väldigt intresserad av verksamhetsutveckling. Jag är också med och bidrar i arbetet för att få ett strukturerat och mer digitaliserat utbyte med andra myndigheter.

Ska vara både gas och broms

Hur försöker du vara som chef och har du några framgångsfaktorer i chefskapet?

– Walk the talk. Vill man leda i förändring kan man inte sitta och peka ”dit ska ni” utan man måste ju följa med. Bolagsverket har styrmodellen med tillitsbaserad styrning att man ska våga och ha mod. Det tilltalas jag av.

Jag vill inte ha prestige, höga murar eller fasader. Vi är här tillsammans för att vi jobbar på en myndighet med ett viktigt uppdrag.

Fritidsintressen

Dina fritidsintressen?

– Jag åker skidor på längden och tvären, det skulle jag säga är de största fritidsintressena på vintern. På sommaren spenderar jag en hel del tid med familjen i Höga kusten. Att lyssna på ljudböcker och poddar ligger mig också varmt om hjärtat. USApodden, Europapodden och Kinapodden handlar om politik, kultur och samhällsklimat och är alla intressanta.

Om rättsavdelningen

  • Övergripande ansvar för den rättsliga styrningen på Bolagsverket och ger förutsättningar för att myndigheten bedriver en rättssäker verksamhet
  • Ska styra och driva rättsutvecklingen på Bolagsverket
  • Ska omvärldsbevaka och samverka juridiska frågor med olika aktörer
  • Ska ge stöd i juridiska frågor till Bolagsverkets övriga avdelningar