Pontus är sektionschefen som utvecklar Bolagsverkets huvudverksamhet

Pontus är sektionschefen som brinner för att förenkla företagandet i Sverige och hade länge sneglat på Bolagsverket innan han sökte jobbet som sektionschef på företagsavdelningen. Häng med och lär känna Pontus!

En vanlig arbetsdag

Pontus arbetar ett par dagar i veckan på kontoret, på Stuvarvägen i Sundsvall, och resterande dagar från distansarbetsplatsen. Det aktivitetsbaserade arbetssättet som nyligen införts möjliggör för det. För arbetsuppgifterna spelar det ingen roll var han befinner sig men energin hämtar han från kollegorna.

– Det roligaste med mitt jobb är att se individer växa. Det ger mig absolut mest energi. Att en individ förstår sitt värde i det jobb vi utför och att ansvaret växer med den individen och att individen i sig växer är väldigt stimulerande.

En stor del av Pontus arbete utförs i mötesform. Det kan vara i olika typer av lednings- och planeringsmöten, strukturering och personalsamtal. Han har det yttersta ansvaret över en sektion som består av cirka 20 medarbetare med olika roller inom i huvudsak handläggning och telefoni.

Brinner för Bolagsverkets uppdrag

Anledningarna till att Pontus sökte sig till Bolagsverket är flera men ytterst för att han brinner för huvuduppdraget.

– När jag fick möjligheten att jobba på företagsavdelningen kände jag att mina erfarenheter kommer komma väl till hands. I mina tidigare chefstjänster har jag jobbat med liknande uppgifter hos ett par olika arbetsgivare vilket har gett mig erfarenheter utifrån olika situationer. Jag hoppas att mina erfarenheter kan bidra till att utveckla vårt arbete med handläggning och telefoni som vi jobbar med varje dag.

Att leda i förändring

Bolagsverket befinner sig i en förändringsresa på flera plan. Att leda runt 20 medarbetare genom en förändring kräver mod och tillit, något som Pontus är glad över att ha i erfarenhetsryggsäcken.

– Nyckeln till framgång är utan tvekan samarbete. För mig är det viktigt att mina medarbetare trivs och mår bra, då kommer de goda resultaten som ett brev på posten. Jag leder ett fantastiskt team som alla är med och skapar förutsättningar för förenklat företagande i Sverige och är mycket stolt över det resultat vi levererar.

Fakta om Pontus

  • Utbildning: Kandidatexamen i Sociologi (MIUN)
  • Började jobba på Bolagsverket: Mars 2021
  • Tillhör: Enheten finansiell information, sektion F1
  • Enhetens övergripande ansvar: Enheten ansvarar för verifiering och kvalitetssäkring av finansiell information inom värdeströmmen uppdatera företagsinformation. I ansvaret ingår all ärendehantering och information med koppling till de ärendetyper som rör årsredovisningar. Enheten ansvarar också för verksamhets- och kompetensutveckling samt kundservice inom enhetens ansvarsområden. Enheten ansvarar även för förvaltning av taxonomier inom årsredovisning.
  • Roller på enheten: Handläggare, handledare, kompetensspecialist, utvecklingsspecialist