It-trainee till Bolagsverket

Var med och bygg vår framtid

Har du en kandidat-, magister eller civilingenjörsexamen med inriktning systemvetenskap, datavetenskap, datateknik eller industriell ekonomi? Då är vårt traineeprogram inom it något för dig. Få insyn i verksamheten och en bred kunskap inom olika tekniker och arbetssätt – så att du hittar det du vill bygga vidare på i framtiden.

Öppnar i februari 2023

Ansökningar till nästa traineeprogram öppnar i februari 2023.

Vi lever i en föränderlig tid där utvecklingen inom områden som digitalisering, hållbarhet, artificiell intelligens, automatisering, cybersäkerhet och e-handel påverkar hela världen. När världen förändras påverkas självklart också vi på Bolagsverket – men vi är också själva en del av förändringen och utvecklingen. Nu har du chansen att vara med och skapa vår framtid.

Traineeprogrammet är ett första steg i din karriär. Hur långt du kan gå? Det är upp till dig!

Film: It-traineeprogrammet 2021

Traineeprogrammets upplägg

Under sex månader kommer du på din traineeplats få en utvecklande och rolig vardag där du får prova på olika delar av it-verksamheten. Utbildning, föreläsningar och studiebesök varvas med praktiskt arbete i vår systemutvecklings- och it-produktionsverksamhet. Du kommer att vara en del av en traineegrupp som du lär känna och som kan stötta varandra. Du får handledare som coachar, agerar bollplank och delar med sig av sin kunskap.

Diagrammet visar att traineeprogrammet innehåller 2 procent coaching, 18 procent utbildningar, 5 procent introduktion, 9 procent uppdrag och 66 procent praktik.

Traineeprogrammets innehåll på Bolagsverket.

Traineeprogrammets innehåll

Du kommer att få lära dig hur det är att jobba i våra team och hur vår vardag ser ut. Du får inblick i många system och uppdrag, och får förståelse för hela kedjan från idé till leverans. Ett urval av de utbildningsteman som kommer att finnas i programmet är Bolagsverkets hantering av och syn på test, devops, värdedriven utveckling, arkitektur, infrastruktur, it-säkerhet och UX.

Vi arbetar agilt

För att snabbt kunna hämta hem effekterna av det vi utvecklar, arbetar vi agilt och värdedrivet. Det ska gå snabbt från idé till leverans. I vår systemutvecklingsverksamhet arbetar vi i team som ansvarar både för förvaltning och utveckling av våra tjänster. Vi planerar ett kvartal i taget och använder oss av big room planning där både it och verksamhet medverkar. Arbetet bryter vi ner i små värdeskapande leveranser och vi genomför arbetet i tvåveckorssprintar.

Du behöver:

  • En kandidat-, magister eller civilingenjörsexamen med inriktning systemvetenskap, datavetenskap, datateknik eller industriell ekonomi.
  • En examen som är klar när traineeprogrammet startar i september 2022 och får inte vara äldre än två år.
  • Vara en driven, flexibel och kommunikativ lagspelare som trivs med att arbeta tillsammans med andra.
  • En god analytisk förmåga och trivs med att lösa diverse problem.
  • Kunna uttrycka dig på ett bra sätt både i tal och skrift på svenska och engelska.

Vad händer efter traineeprogrammet?

När programmet avslutas hoppas vi på ömsesidigt intresse för fortsatt anställning på it-avdelningen. Under programmets gång följer vi löpande upp med dig för att se hur du trivs och tillsammans tittar vi på var du ska sitta efter programmets slut, efter ditt intresse och Bolagsverkets behov. Traineeprogrammet är bara början, här finns möjligheter att fortsätta utvecklas!

Bolagsverket som arbetsplats

Bolagsverket är i början av en spännande förflyttning där vi med nya arbetssätt och ny teknik förbättrar det vi redan har och utvecklar framtidens it-system för att möta omvärldens krav. Automatisering och digitalisering är områden vi fokuserar på och vi har pågående initiativ kring bland annat containerteknik, AI, Continuous Delivery och Devops, testdriven utveckling och agilt och värdedrivet arbetssätt i hela organisationen.

Vi är drygt 600 medarbetare och vi sitter i samma lokal i centrala Sundsvall. Att vi sitter tillsammans gör att vi får ett smidigt samarbete i vardagen. Våra värdeord är viktiga för oss: kompetens, engagemang, kundnytta, mod och tillit. De beskriver hur vi vill vara mot varandra och mot våra kunder.

Sundsvall är även en stark it-region med flera myndigheter som vi samarbetar med på Bolagsverket.

Läs mer om att jobba på Bolagsverket.

Att bo i Sundsvall

Sundsvall kallas "Staden mellan bergen" och här finns storstadens alla ingredienser samtidigt som du är granne med genuina och starka naturupplevelser. I stort sett alla sundsvallsbor har högst 200 meter till närmaste grönområde, så det är inte konstigt att vi valdes till Årets friluftskommun 2018, och har varit topp-3 vid flera andra tillfällen. Här är nära till allt som gör det goda livet möjligt! Motionsspår, skidbackar, hav, sjöar, älvar och skog. Ingen annan kommun i norra Sverige erbjuder dessutom så många evenemang varje år som Sundsvall. Detsamma gäller utbudet av restauranger, pubar och butiker. Lägg till alla andra aktiviteter, mötesplatser och sevärdheter så förstår man att det är lätt att må bra i vår stad.

I Sundsvall finns en stor och samlad it-kompetens och efterfrågan bara växer. I Västernorrland – Good Tech Region Länk till annan webbplats.– finns högkvalificerade jobb inom it och framåtlutade arbetsgivare som månar om att människor ska hitta balansen mellan jobb och privatliv. Här finns framåtanda, puls, gemenskap, storslagen natur, kultur, friluftsliv och lugnet.

Mer information om Sundsvall Länk till annan webbplats..

Kontakt

Anette Lundqvist Lyxell
070-347 04 16
anette.lundqvistlyxell@bolagsverket.se