Agera snabbt – kontakta oss

Om någon obehörig har registrerat en ändring i ditt företag ska du kontakta oss så snart som möjligt. Därefter ska du göra en polisanmälan och skicka en kopia av polisanmälan till oss. Sedan anmäler du de riktiga uppgifterna i vår e-tjänst på verksamt.se.

1. Kontakta oss!

Om du misstänker att någon försöker kapa ditt företag genom att göra en oriktig anmälan om registrering som till exempel styrelse- eller adressändring kontakta genast Bolagsverket. Telefon: 0771-670670 eller via e-post: bolagsverket@bolagsverket.se.

2. Gör en polisanmälan och skicka en kopia av polisanmälan till Bolagsverket

Vi registrerar de anmälda uppgifterna skyndsamt och utan avgift. Skicka kopia på polisanmälan till

Bolagsverket
851 81 Sundsvall

3. Anmäl de riktiga uppgifterna i vår e-tjänst på verksamt.se

Använd uppgifterna från den senaste bolagsstämman när du fyller i avskriften av stämmoprotokollet.

Viktigt! I e-tjänsten, i fältet Övriga upplysningar, ska du skriva att du gjort en polisanmälan och att du skickar en kopia på polisanmälan till Bolagsverket.

4. Kontakta din bank, andra kreditgivare och leverantörer

Berätta för banken, kreditgivare och leverantörer om att det inte skett någon förändring för företaget.

Har företagskapningen skett genom att det anmälts en extern firmatecknare behövs ingen bolagsstämma, då räcker det med anmälan. Anmäl på verksamt.se Länk till annan webbplats. och skicka in kopia av polisanmälan till Bolagsverket, det går snabbast.

Skydda ditt företag mot kapning

Båda tjänsterna är gratis.

Med Bolagsverkets app och en digital brevlåda håller du enkelt koll på ditt företag var du än är. Du får en notis direkt i mobilen och ett säkert meddelande så fort vi har tagit emot ett ärenden för ditt företag. Det gör att du tidigt kan upptäcka ett misstänkt kapningsförsök, agera snabbt och förhindra att en obehörig person registrerar sig som firmatecknare och genom det får kontroll till ditt företag.