Företagsnamn som webbadress?

De flesta nya företagare vill skaffa en webbadress. Och här kan det vara bra att vara snabb.

Var snabb!

För att ha en närvaro på internet i form av en webbplats behövs ett domännamn. Vill du ha ett domännamn som innehåller ditt företagsnamn är det bra om du registrerar domännamnet så fort som möjligt.

Internetstiftelsen i Sverige (IIS) har uppmärksammat att nya företagsnamn som registrerats av Bolagsverket systematiskt registreras som domännamn av andra än företagets representanter. Det innebär att du som startat företaget inte har möjlighet att registrera motsvarande domännamn eftersom det redan är upptaget. IIS uppmanar därför alla företagare som registrerar nya företagsnamn, och som vill ha ett domännamn, att registrera domännamnet så fort som möjligt.

Du kan även registrera domännamn och varumärken och annat hos andra myndigheter och organisationer.

Du får ett meddelande via mejl

Bolagsverket skickar ett meddelande till dig via mejl så snart vi registrerat ditt företagsnamn. Men för att få meddelandet måste du fylla i din e-postadress under Kontaktperson när du skickar in ditt ärende till Bolagsverket.

Det är det snabbaste sättet att få information om registreringen. Tänk på att om någon hjälper dig att skicka in din anmälan och skriver sin e-postadress under Kontaktperson skickar vi meddelandet dit.

Bevaka själv om ditt företagsnamn är godkänt

I vår e-tjänst Söka ett ärende eller se om en årsredovisning kommit in Länk till annan webbplats. kan du själv gå in och kolla om ditt företagsnamn har blivit registrerat.

Skydda domännamn och varumärken

Internetstiftelsen i Sverige (IIS) har mer information

Tips innan du registrerar ett domännamn (IIS) Länk till annan webbplats.

Oseriösa metoder (IIS) Länk till annan webbplats.