Ekonomisk förening

Är ni flera personer som vill starta en verksamhet tillsammans? Då kan ekonomisk förening vara något för er.

Mina sidor på bolagsverket.se

I Mina sidor ser du dina företag och föreningar, aktuella uppgifter och ärenden. Du når våra e-tjänster och kan ladda ner registreringsbevis och årsredovisning utan kostnad.

Ladda ner Bolagsverkets app

I appen kan du se aktuella uppgifter om din förening, hålla koll på vad som händer i föreningen och ladda ner ditt registreringsbevis eller din årsredovisning. Snabbt, enkelt och kostnadsfritt!

Bestyrkt kopia av pass

Vi vill ha bestyrkta kopior på ett pass för nyvalda personer som inte är folkbokförda i Sverige.

Starta föreningen via webben Länk till annan webbplats.

En ekonomisk förening måste registreras hos Bolagsverket. Registreringen kan du göra i e-tjänsterna på verksamt.se. Där kan du också bland annat ändra postadress och företrädare för föreningen.

Vi skickar meddelande till alla som registreras i en förening

När vi in- eller avregistrerar dig som företrädare i en förening skickar vi ett meddelande till dig. Det ger dig möjlighet att snabbt reagera om du som företrädare på falska grunder registreras i eller ur någon förening. Om du har en digital brevlåda skickar vi meddelandet dit. Annars skickas det till din folkbokföringsadress. 

Vad kostar det?

När du anmäler eller gör ändringar i en förening måste du ofta betala en avgift. På sidan Avgifter för ekonomisk förening ser du vad det kostar att starta, driva och avveckla en ekonomisk förening.

Våra handläggningstider

Hur länge måste du vänta på svar efter att ärendet har kommit in till oss? Det kollar du enkelt på sidan Våra handläggningstider.