Bolagsverkets utvecklingssida

Vår utvecklingssida ger dig en inblick i vår digitala utveckling och vårt arbete med att utveckla tjänster och produkter för kunder och medarbetare.

Regional mässa med unga företagare

Den 22-23 mars 2017 arrangerades den regionala mässan ”Entreprenörskap på riktigt 2017 – Västernorrlands mässa med unga företagare”, i Nordichallen i Sundsvall. Bolagsverket fanns på plats för att prata om verksamt.se med de unga företagarna från olika gymnasieskolor i Västernorrland.

Mats Ågebrant från Näringslivsbolaget i Sundsvall invigde mässan, där cirka 180 gymnasieungdomar från Västernorrland deltog för att visa upp sitt UF-företag och tävla om en plats i SM för Ung företagsamhet.

‒ De som testar på företagande via UF-företag har högre potential på arbetsmarknaden och de startar även fler företag i framtiden, menar Mats.

Bolagsverket fanns på plats för att prata med ungdomarna och sprida kännedom om hur de i framtiden kan ta hjälp av verksamt.se när de ska starta företag.

‒ Det är värdefullt för Bolagsverket att träffa dessa UF-företagande ungdomar eftersom de är framtidens företagare och därmed våra blivande kunder, säger Ulrica Karlsson från kundmötesavdelningen på Bolagsverket.

Läs om UF-företaget som vann i Västernorrland, Årets UF-företag 2017

Dela: http://bolagsverket.se/om/oss/verksamhet/utvecklingssida#uf-massa

Hack for Sweden – tävla och utveckla en smart idé utifrån öppna data

Var kreativ och kom med idéer som är till nytta för samhället! Använd data från Bolagsverket och andra myndigheter och organisationer i tävlingen Hack for Sweden där du under 24 timmar löser samhällsutmaningar med hjälp av öppna data.

Syftet med tävlingen Hack for Sweden är att driva på utvecklingen av nya tjänster och produkter. Tävlingen lyfter fram kreativa och nyskapande sätt att utveckla lösningar eller koncept som är till nytta för samhället.

Bolagsverket är en av ca 30 myndigheter som är partner till tävlingen som går av stapeln 11-12 mars i Kista. Vi hoppas att våra öppna data om företag och företrädare ska inspirera till nya idéer och smarta lösningar som är till nytta för företag och företagare. I våra öppna data kan du bland annat se statistik över ålder och kön samt nyregistrerade och avslutade företag.

Stöd från regeringen i hopp om ökad tillväxt

Regeringen har identifierat många vinster med öppna data och därför stödjer de tävlingen Hack for Sweden (se faktarutan här nedanför). Genom att göra information tillgänglig kan innovativa idéer födas och tillväxten öka. Många tjänster som skapats utifrån öppna data har bidragit till att förenkla tillvaron för människor, exempelvis appar om kollektivtrafik eller vädersituationer.

Lagens presentationer och prisutdelningen kommer att live streamas på Hack for Swedens Youtube-kanal söndagen den 12 mars – följ gärna detta!

Program för Hack for Sweden

Vad är Hack for Sweden?

Hack for Sweden är en tävling där uppgiften för deltagarna är att under 24 timmar lösa samhällsutmaningar med hjälp av öppna data. Hack for Sweden är också ett unikt samarbete mellan ett 30-tal myndigheter och organisationer som vill möjliggöra utveckling av nya tjänster och produkter med hjälp av myndigheters öppna data.

Hack for Sweden vänder sig till studenter, utvecklare, datajournalister, innovatörer och entreprenörer. Tävlingen arrangerades första gången mars 2014. Nästa tävling äger rum helgen den 11-12 mars i Kista.

Hack for Sweden 2017 är större än tidigare och stöds ekonomiskt av regeringen och civilminister Ardalan Shekarabi. Nytt för i år är att tävlingen arrangeras i eGovlabs och Stockholms universitets lokaler i Kista och att det finns en helt ny tävlingskategori – bästa IoT-lösningen (Internet Of Things).

Dela: http://bolagsverket.se/om/oss/verksamhet/utvecklingssida#hack

2017-03-01

Välkomna till Bolagsverkets utvecklingssida!

Med vår utvecklingssida vill vi öppna dörren till Bolagsverket och låta alla ta del av vår digitala utveckling och vårt arbete med att utveckla tjänster och produkter för kunder och medarbetare.

Vi kommer att berätta om sådant som är på gång och ge dig möjlighet att vara delaktig i det som händer i våra projekt, uppdrag och andra insatser för ett bra kundmöte. Vi tror att öppenhet mot kunder, medarbetare, samarbetspartners med flera hjälper oss att skapa bra och värdefulla tjänster och produkter.

Är du nyfiken på vad vi gör? Titta in här framöver och hör gärna av dig med tankar och idéer!

Du når oss på  redaktionen@bolagsverket.se

2017-03-01

Tyck till om den här sidan