Snart kan du inte använda SEB direktbetalning eller Bolagsverkets plusgiro när du betalar till oss

Ett nytt statligt ramavtal för banktjänster gör att möjligheten att använda SEB direktbetalning till oss och betala till vårt plusgiro försvinner. 

Hur påverkar det här dig?                                                   

Den 11 februari 2017 upphör möjligheten att använda SEB direktbetalning när du betalar till Bolagsverket. Och från och med den 1 april 2017 kan du inte längre betala till våra plusgiron.

Du kan fortsätta betala till oss via exempelvis bankgiro, övrig direktbetalning eller kortbetalning. Dessa betalsätt påverkas inte av det nya ramavtalet.

Fakturorna får nytt utseende

Den 13 februari 2017 ändrar vi utseendet på våra fakturor. Det så kallade OCR-kortet (plusgiro-avin) på fakturan försvinner.

Vi kommer att ändra fakturorna en gång till under våren. Bland annat ska vi komplettera dem med OCR-nummer, IBAN och SWIFT-nummer.

Så här betalar du

Håll dig uppdaterad!

Även annan information om betalningar och betalsätt kan ändras. Här på bolagsverket.se finns alltid den senaste informationen om våra betalningar.

Varför tar vi bort SEB direktbetalning och plusgiro? 

Riksgälden, som är statens centrala finansförvaltning, har gett Bolagsverket och alla andra statliga verk ett nytt ramavtal för vilka banker vi får ha avtal med. Vi kommer från och med den 1 april 2017 att ha avtal med Nordea, Danske bank och Swedbank när det gäller betalningar till oss. Det nya ramavtalet gör att möjligheten att betala med SEB direktbetalning och till plusgiro försvinner.

Vi har redan börjat ta bort information från våra kanaler bolagsverket.se, e-tjänster och blanketter, om de betalsätt som upphör. 

Uppdaterad:

Tyck till om den här sidan