Generaldirektör Annika Bränström avtackad

Efter 31 år på Bolagsverket, varav 9 år som generaldirektör, väntar nya utmaningar för Annika Bränström.

Hon gjorde sin sista arbetsdag på Bolagsverket den 7 april 2017. Inga Otmalm är sedan den 10 april tillförordnad generaldirektör för myndigheten. Rekrytering av ny generaldirektör pågår.

Annika Bränström tackades av efter 31 år på Bolagsverket.

Fortsätter med externa uppdrag

Vad händer nu för dig Annika?

– Jag kommer att ha kvar en del externa uppdrag. Jag är vald president för European Commerce Registers’ Forum (ECRF) till sommaren 2018 men lämnar nu eftersom jag inte längre är anställd på en av registreringsmyndigheterna. Jag avgår som ordförande men stannar kvar i organisationen till 2018. I e-legitimationsnämnden sitter jag också kvar, åtminstone året ut. Jag har också lovat att hålla föredrag på en del konferenser. It-strategidagarna är ett exempel. Det är väldigt hett med digitalt först. Det finns ett stort intresse för vad vi gjort och vad som händer i den offentliga sektorn.

–  Jag har fått frågan, om det är vemodigt att sluta, flera gånger. Det är det inte direkt, det känns mer spännande med en ny fas. Jag visste 2008 när jag började att nio år är max. När man utnämns till generaldirektör lämnar man Bolagsverket och blir anställd av Näringsdepartementet. Det är därför inte så dramatiskt. Vemodigt är det på det sättet att jag kommer att sakna medarbetarna otroligt mycket. En liten fundering finns över vad jag ska göra sedan men mest är det nyfikenhet inför den utmaningen.

Händelserikt och känslosamt

Den 6 april var en händelserik dag för Annika och Bolagsverket. Statssekreterare Eva Lindström var först ut att tacka av Annika inför Bolagsverkets medarbetare. Sedan fortsatte avtackningen med inbjudna gäster från Bolagsverkets systermyndigheter i andra länder, svenska generaldirektörer och andra externa kollegor. Sist men inte minst fick medarbetarna önska Annika lycka till som avslutning.

Bakgrund

Annika Bränström började som handläggande jurist 1986 och blev sedan projektledare för att flytta Bolagsverket från nuvarande hotell Knaust till Badhusparken i Sundsvall. Annika blev senare enhetschef och därefter avdelningschef. I april 2008 utsågs hon till generaldirektör.

Vi önskar Annika lycka till med nästa uppdrag!

Uppdaterad:

Tyck till om den här sidan