Adressändring – kommanditbolag

På verksamt.se ändrar du företagets adress. Det kostar ingenting och du kan få adressen registrerad på en timme.

Du måste göra en adressändring hos Bolagsverket för att uppgifterna ska komma in i handelsregistret. Det räcker alltså inte med att ändra adress hos Svensk adressändring.

Administrativ adress

Företaget kan ha sin postadress i ett annat län än registreringslänet. Det kallas administrativ adress. Det betyder att posten skickas till denna administrativa adress men verksamheten bedrivs på en annan adress i ett annat län. I registreringslänet där verksamheten drivs har företaget skydd för sitt namn. Den administrativa adressen måste vara i Sverige.

Exempel: Företaget har en administrativ adress i Västernorrlands län men verksamheten drivs i Stockholms län.

En korrekt e-postadress

När du registrerar en e-postadress till ditt företag hos oss får du automatiskt ett e-postmeddelande från oss varje gång en anmälan om ändring i företaget diarieförts. Kom ihåg att anmäla ändring av e-postadressen om den ändras!

En behörig företrädare för företaget anmäler eller ändrar e-postadressen i vår e-tjänst på verksamt.se. Gå in i e-tjänsten för att kolla den e-postadress du en gång anmält och ändra den om den inte gäller längre.

Hur får du reda på vilka uppgifter som är registrerade?

Vill du kontrollera vilka uppgifter som är registrerade om ditt företag kan du:

  • ringa till Bolagsverket, 0771-670 670
  • logga in i vår e-tjänst på verksamt.se
  • använda e-tjänsten Näringslivsregistret.

Kan du inte använda vår e-tjänst på verksamt.se?

Har du ingen e-legitimation, exempelvis mobilt BankID? Eller kan du av andra skäl inte använda vår e-tjänst på verksamt.se? Då kan du fylla i, skriva ut och skicka in en blankett för att anmäla ändringen till oss.

Blanketter kommanditbolag

Avgifter kommanditbolag

Uppdaterad:

Tyck till om den här sidan