Filial

Information och blanketter för filialer

Filial är en företagsform som innebär att ett utländskt företag bedriver näringsverksamhet i Sverige genom ett avdelningskontor med självständig förvaltning. Här kan du läsa om att starta, driva och avveckla en filial. Du kan också läsa om att upprätta årsredovisning för filialen och det utländska företaget.

I dagligt tal pratar vi ibland om att svenska företag har ”filialer” på en annan ort i Sverige. Den typen av filialer kan inte registreras hos Bolagsverket eller hos någon annan myndighet.

Har du en filial?

Då har vi skickat ett brev till dig därför att vi just nu uppdaterar filialregistret. Det gör vi för att höja kvalitén på uppgifterna och för att i framtiden kunna koppla samman filialregistren i EU.

Vi uppdaterar filialregistret

En filial är inget aktiebolag

En filial är en del av ett utländskt företag. Ta därför alltid reda på kraven som gäller för den utländska företagsform du är intresserad av, om du funderar på att starta ett företag utomlands och sedan en filial i Sverige. 

En filial är inget aktiebolag

Blanketter

Använd våra blanketter när du anmäler eller gör ändringar i filialen.

Filial – blanketter

Vad kostar det?

När du anmäler eller gör ändringar i en filial måste du ofta betala en avgift. på sidan Avgifter filial ser du vad det kostar att starta, driva och avveckla en filial.

Avgifter filial

Näringslivsregistret

Här kan du söka aktuella uppgifter om företag och föreningar. Du anmäler dig som kund för att få tillgång till tjänsten. Betalar gör du med faktura.

Näringslivsregistret

Nyhetsarkiv

Tyck till om den här sidan