Adressändring – aktiebolag

På verksamt.se ändrar du adress för dig eller ditt företag. Enkelt och snabbt och det kostar ingenting!

Du måste göra en adressändring hos Bolagsverket för att uppgifterna ska komma in i aktiebolagsregistret. Det räcker alltså inte med att ändra adress hos Svensk adressändring.

Om företaget ändrar säte

Om företaget samtidigt ändrar säte, det vill säga den kommun där bolagsstämman ska hållas, måste du även anmäla det. Det gör du också i vår e-tjänst på verksamt.se. Läs mer på sidan Säte som du hittar i menyn.  

Tips - anmäl en mejladress

Om du anmäler en mejladress till ditt företag får du automatiskt ett mejl varje gång en anmälan om ändring i företaget kommit in. Då får du bättre koll och det försvårar företagskapning. En behörig företrädare för företaget anmäler eller ändrar enkelt mejladressen i vår e-tjänst på verksamt.se.

Kolla vilka uppgifter som är registrerade

Vill du kontrollera vilka uppgifter som är registrerade på ditt företag, exempelvis adress eller mejladress, kan du också använda e-tjänsten eller ringa till oss på 0771-670 670.

Företag som är anknutet ombud eller försäkringsförmedlare

Om du vill ändra företagets adress även i registren över anknutna ombud eller försäkringsförmedlare måste du anmäla det på en blankett. Det går inte att anmäla i vår e-tjänst på verksamt.se.

Kan du inte använda vår e-tjänst på verksamt.se?

Har du ingen e-legitimation, exempelvis mobilt BankID? Eller kan du av andra skäl inte använda vår e-tjänst på verksamt.se? Då kan du fylla i, skriva ut och skicka in en blankett för att anmäla ändringen till oss.

Blanketter aktiebolag

Avgifter aktiebolag

Uppdaterad:

Tyck till om den här sidan